15 березня – День землевпорядника

15 марта 2015 | ПРИВІТАННЯ | Нет комментариев | №10(989)

БирюкНа роботі – спеціаліст, вдома – господиня

Марія Бірюк всього три роки працює в управлінні Держземагентства в Охтирському районі після закінчення Сумського державного аграрного університету. Під час організації Центру надання адміністративних послуг її, як головного спеціаліста, уповноважили проводити реєстрацію, передачу документів і контроль за дотриманням термінів розгляду та виконання заяв громадян щодо вирішення земельних питань.

- Наша Марія Віталіївна дуже комунікабельна і добра людина, відповідальна і акуратна у виконання всіх доручених обов’язків, – каже колега, головний спеціаліст управління Наталія Іванівна Петренко. Вільний час молода жінка присвячує вихованню двох синочків, знаходить можливість регулярно займатись у тренажерному залі, а ще майже щодня балує свою родину дуже смачною випічкою. На своє професійне свято Марія збирається спекти «Серветку», аби вкотре порадувати і своїх колег, що відзначатимуть День землевпорядника.

«Серветка» від Марії Бірюк

Інгредієнти: 500 грам борошна,1 яйце,1 ст.л. дріжджів,4 ст.л. цукру,1 склянка молока,1 ст.л. вершкового масла,3 ст.л. рослинної олії,щіпка солі

Приготування: Замішуємо тісто, має вийти некруте, ставимо його підніматися на півгодинки в тепле місце, потім обминаємо і ще півгодини даємо піднятися. Поки піднімається тісто займемося начинкою. Півсклянки маку поварити у воді (або в молоці, кому як подобається), можна при варінні додати 3 ст.л. цукру. Потім воду потрібно добре злити, щоб рідини не було.

Отже, тісто готове, ділимо його на дві частини, таким чином у нас вийде два пирога. Можна, звичайно, зробити один, але тоді він вийде досить великий. Розкачуємо тісто. Змащуємо вершковим маслом і посипаємо трьома столовими ложками цукру. Викладаємо мак і добре розподіляємо його по поверхні тіста. Згортаємо тісто в рулет, відрізаємо з обох сторін кінчики, з них ми зробимо центральну трояндочку на пирозі. Єднаємо кінці рулету в кільце і починаємо розбирати. Ножицями через 1 сантиметр робимо надрізи, але до кінця не дорізати. Два листочка залишаємо зовні, третій вивертаємо наверх до центру і так йдемо по кругу.Ті шматочки, які ми відрізали з кінців рулету ,акуратно вивертаємо, формуючи трояндочку.

Один шматочок кладемо всередину (його не буде видно), другий буде нагорі. Ставимо на деякий час в тепле місце, щоб тісто ще трохи піднялося, потім змащуємо жовтком і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 170 градусів хвилин 15-20, поки пиріг не стане красивого золотистого кольору.

 

 



Добавить комментарий

 

 

Архів сайту по місяцям:

Архів сайту по рокам: