Поради наших читачів: Як обрати справжній мед?

28 сентября 2015 | ПОРАДИ ТА РЕЦЕПТИ | 3 коммент. | №38(1017)

Перше, на що я раджу звернути увагу – це на консистенцію меду. Якщо мед рідкий, це говорить про те, що він був зібраний зовсім недавно. Якщо мед повністю засахарився – він старий (як мінімум торішнього збору).

Колір меду теж має значення. Все залежить від його походження. Так квітковий мед – світло-жовтий, а гречаний – коричневий. Але їх об’єднує одна характеристика – натуральний мед обов’язково повинен бути прозорим. Якщо свіжий мед каламутний – у ньому є домішки.

Тільки дуже ароматний мед – справжній. Оскільки підроблений мед, який розбавлений цукром, практично не має сильного аромату і на смак нагадує воду з цукром. Також натуральний мед ніколи не буде скачуватися в грудочки, якщо його капнути на шкіру, він просто вбереться. Підробки ж залишать різні грудочки.

Якщо мед куплений не «з рук», а на ярмарку чи в магазині, на ньому має бути зазначені місце і дата збору меду, а також інформація про відповідність ГОСТу.

 

 



Комментарии (3)

 

  1. Максим пишет:

    Повністю згоден, що найкраще купувати мед у знайомого пасічника. Якщо такого немає, то можна купувати з іншого перевіреного джерела. Я останній раз замовляв тут (http://sviymed.com/lugovoy-s-lipoy). Залишився задоволеним.

  2. Максим пишет:

    да бред! мед с подсолнуха сахарится через неделю а как кость через месяц стает! прозрачный мед токо акации токо не наших медосборов а с юга там он дествительно просзрачный! единственный мед который может простоять жидким год – это мед с акации!! мед с липы начинает сахарится с января месяца! а вот весняной и гречаный меда сахарятся через месяц – 2!!! поэтому перед тем как печатать или публиковать что то почитайте хотяб википедию ии пообщайтесь с настоящими пасечниками!!!!

  3. Осень пишет:

    Самый лучший липовый мёд у моего кума.

Добавить комментарий


Архів сайту по місяцям:

Архів сайту по рокам: