ПОРАДИ НАШИХ ЧИТАЧІВ ВІД ГАННИ ГНІТІЙ

7 февраля 2016 | Поради та рецепти | Нет комментариев | №5(1036)

Щоб харчуватися корисними пророщеними зернами, посадіть їх власноруч! Для цього підійдуть насіння базиліка, вівса, пшениці, буряка, цибулі, соняшнику, капусти, редису. Процес пророщування триває не більше 8 днів – залежно від культури. Візьміть широкий келих або глибоке блюдо і на третину заповніть насінням. Залийте теплою водою і поставте у темне місце. Не забувайте кілька разів на день замочувати насіння у воді і зливати її. А як тільки з’являться паростки, поставте контейнер на підвіконня. Щодня обприскуйте водою і повертайте тарілку за годинниковою стрілкою, щоб салат не «витягнувся» в одну сторону.

Перші 2 місяці вживайте проростки не частіше 5 разів на тиждень по декілька столових ложок на добу. Ретельно пережовуйте доти, доки вони під дією слини не перетворяться на рідку масу. Додавайте проростки в салати, канапки, каші, вінегрети тощо.

 

 



Добавить комментарий

 

 

Архів сайту по місяцям:

Архів сайту по рокам: