РЕЦЕПТИ НАШИХ ЧИТАЧІВ ВІД СОФIЙКИ ШАНДИБИ

13 марта 2016 | Поради та рецепти | Нет комментариев | №10(1041)

СМАЧНА «ШАРЛОТКА» вiд СОФIЙКИ ШАНДИБИ

Смачним, ніжним і ароматним пирогом Софійка часто балує своїх рідних. Вся родина збирається за столом чаювати, аби скуштувати гарячу смакоту. Юний кухар
ділиться своїми секретами приготування популярної випічки, яка знайома більшості з нас з дитинства.

Традиційну шарлотку готують з яблук. Найкращим сортом яблук для шарлотки по праву вважається семеренка або антонівка. Неймовірно ароматні, з яскраво вираженою кислинкою, яблука чудово відтіняють і доповнюють смак солодкого бісквіта.

Приготувати бісквіт для шарлотки дуже просто. Для цього потрібно відокремити білки чотирьох яєць від жовтків, охолодити їх і збити білки до стійкої піни. Продовжуючи збивати, потроху додавати до білків 1 склянку цукру і 1 склянку борошна. В самому кінці додати чотири жовтка і ще раз збити всі разом. На дно форми для випікання покладіть порізані скибками 3 яблука. Залийте їх тістом.

Важливо не тільки правильно приготувати тісто для бісквіта, але й правильно його спекти. Випікається шарлотка протягом 30 — 40 хвилин при 180 градусах в заздалегідь добре розігрітій духовці. Тут і криється перша часта помилка. Обов’язково розігрівайте духовку як мінімум за 15 хвилин до того, як помістите в неї шарлотку. У недостатньо розігрітій духовці шарлотка пригорить зверху, але так і не пропечеться всередині. Друге важливе правило – ніколи не відкривай духовку при випіканні. Від будь-якого протягу бісквіт осяде.

 

 



Добавить комментарий

 

 

Архів сайту по місяцям:

Архів сайту по рокам: