Рецепти наших читачів: пісні пампушки від Віти Чурбенко

17 апреля 2016 | Поради та рецепти | Нет комментариев | №15(1046)

Пропоную Вам приготувати смачні пампушки з часником до пісного борщу за моїм улюбленим рецептом.

ІНГРЕДІЄНТИ: борошно пшеничне (в/г) – 450 гр., дріжджі сухі – 1,5 ч. л., сіль – 0,5 ч. л., цукор – 1 ч. л., вода – 300 мл, олія соняшникова нерафінована – 1,5 ст. л. Для заправки: часник – 3-5 зубків, сіль – 1 ч. л., вода – 50 мл, олія – 2 ст. л., зелень подрібнена – 2 ст. л.

Всі інгредієнти для приготування тіста повинні мати кімнатну температуру. Борошно просійте, у глибокій мисці змішайте з сухими дріжджами, додайте сіль, цукор, воду (хто не притримується посту – молоко, я беру і воду і молоко навпіл) і замісіть тісто, поки не почне відставати від рук. Перекладіть тісто на злегка присипану борошном дошку і гарно вимісіть тісто до еластичної консистенції.

Сформуйте в кулю і перекладіть тісто назад у миску, щедро змастіть поверхню соняшниковою олією (30 мл), накрийте кухонним рушником і залиште в теплому місці без протягів, доки не подвоїться в обсязі (близько 1,5 години).

Гострим ножем або шпателем, розділітьтісто на 14-16 рівних частин. Сформуйте круглі булочки і викладіть у змащену олією форму. Накрийте кухонним рушником і поставте в тепле місце, без протягів на 30 хвилин підходити.

Тим часом, розігрійте духовку до 190о і випікайте пампушки 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум’янитися.

Приготуйте часникову заправку: розітріть часник із сіллю,поступово додайте воду з олією. В отриману заправку додайте зелень петрушки та кропу. Дістаньте готові пампушки з духовки і відразу ж полийте часниковою заправкою! Зверху прикрийте пампушки рушником. Як тільки пампушки трохи охолонуть, можна подавати до столу з червоним борщем. Дуже пухка й смачна випічка!

 

 



Добавить комментарий

 

 

Архів сайту по місяцям:

Архів сайту по рокам: