Здорове харчування: Хліб, що лікує

3 июня 2016 | НОВИНИ | 1 комментарий | №21(1052)

Раціон людини неможливо уявити без хліба

Завдяки злагодженій роботі колективу ПАТ «Охтирський хлібокомбінат» у мешканців Охтирщини та сусідніх областей на столі завжди головують якісні, свіжі та смачні хлібобулочні вироби.

За останні десятиліття кількість хворих на цукровий діабет, розлади шлунково-кишкового тракту та людей, що страждають на надмірну вагу, зростає. Саме від збалансованого раціону харчування залежить якість життя цих хворих. Чи можна насолоджуватися улюбленими продуктами, без яких важко уявити повноцінний сніданок, обід чи вечерю? Виявляється, що незабаром це стане реальністю. А все завдяки новаціям виробництва охтирських пекарів. За більш детальною інформацією ми звернулися до голови правління ПАТ «Охтирський хлібокомбінат» Валентина Каракалюка.

Яку зараз продукцію випускає хлібокомбінат та назвіть основні пріоритети Вашої роботи?

- Асортимент продукції ПАТ «Охтирський хлібокомбінат» дуже широкий, різноманітний та щорічно оновлюється. Зараз ми випускаємо більше сорока найменувань хлібобулочних виробів. Зокрема, нещодавно охтирчани мали змогу оцінити високі смакові властивості нового виду хліба «Охтирський житньо-пшеничний», булки «Завиток», сухарів «Шкільних» та з родзинками. Для приваблювання покупця та збільшення обсягів виробництва вже більше чотирьох років запроваджена послуга доставки гарячого хліба після 16 години, щоб містяни, повертаючись з роботи, могли насолодитися ароматом та смаком щойно випеченого хліба. На даний час потужності хлібозаводу використовуються на 60 %, тому наше підприємство робить все можливе, щоб збільшити обсяги виробництва. Для цього на підприємстві постійно розширюється асортимент продукції та впроваджуються нові технології виробництва.

Чи справді асортимент Охтирського хлібокомбінату незабаром поповниться лікувально-дієтичними сортами хліба?

- Користь хліба для забезпечення здоров’я та краси людини важко переоцінити, адже він є найбільш доступним джерелом рослинної клітковини і мінеральних речовин, необхідних організму – заліза, кальцію, калію, магнію, фосфору і натрію. Проте вже в цьому місяці ми плануємо розширити асортимент нашої продукції і основний акцент зробимо саме на лікувально-дієтичні лінійки. Варто відмітити, що наш хлібокомбінат стане першим підприємством в Сумській області, який випускатиме одразу п’ять лікувально-дієтичних сортів хліба: безсольовий, житній «Діабетичний», з пониженою кислотністю, молочно-висівковий та цільнозерновий хліб з підвищеним вмістом харчових волокон. Буханці матимуть вагу 200 та 300 грамів, що складає добову норму споживання хліба на одну особу. Ціни на нову продукцію також будуть більш ніж помірні.

При яких захворюваннях краще вживати вищезгадані сорти хлібу?

- Цільнозерновий хліб, випечений із суміші пшеничного борошна вищого ґатунку, пшениці грубого помелу, яєць, дріжджів та кмину, призначений для людей, які мають розлади в роботі ШКТ та нервової системи, дисбак теріоз, ведуть малорухливий спосіб життя, вживають висококалорійну їжу та зловживають алкоголем і тютюнопалінням. Вживання такого хліба допомагає в боротьбі з підвищеним кров’яним тиском. Проведені протягом вісімнадцяти років дослідження в Бостонській школі громадського здоров’я підтвердили, що гіпертонія розвивається рідше у осіб, в чиєму раціоні присутній хліб з борошна грубого помелу. Молочно-висівковий хліб випікатиметься з пшеничного борошна з додаванням пшеничних висівок (35 %) та сухого молока. Такий хліб має підвищений вміст клітковини і вітамінів. Вживати його рекомендуються при захворюваннях на цукровий діабет, ожирінні, ревматизмі та при опіках. Хлібобулочні вироби з пониженою кислотністю ідеально доповнять раціон людей, які страждають гастритом з підвищеною кислотністю. Ахлоридний або безсольовий хліб рекомендований при гормонотерапії та деяких захворюваннях серцево-судинної системи і нирок, якщо лікарі призначають обмеження споживання кухонної солі. З точки зору смаку, відсутність солі деякою мірою маскує молочна сироватка.

Дозвольте привітати Вас від імені наших читачів і поціновувачів продукції Охтирського хлібокомбінату з нагоди Дня місцевої промисловості та побажати залишатися флагманом харчової промисловості Охтирського краю, йти в ногу з часом. Миру Вам та процвітання.

Незабаром шукайте наполицях фірмових магазинів Охтирського хлібокомбінату нові сорти лікувально-дієтичного хліба.

Спілкувалася Олена Кириченко

 

 



Комментарии (1)

 

  1. постоянная читательница пишет:

    оченеь интересное предложение. А когда будет на прилавках?

Добавить комментарий


Архів сайту по місяцям:

Архів сайту по рокам: