Пряне гаряче вино подавали на різдвяних ярмарках і варили вдома

8 декабря 2018 | МАГАЗИН "БУФЕТ" ОХТИРКА | Нет комментариев |

Глінтвейн м. Охтирка

Буфет

Перші рецепти глінтвейну з’явилися ще в Стародавньому Римі, але тоді вино змішували зі спеціями без нагрівання. В умовах середземноморського клімату в підвищенні температури не було сенсу. По-справжньому популярним напій став в скандинавських країнах середньовічної Європи, де пряне гаряче вино подавали на різдвяних ярмарках і варили вдома. Через кілька століть глінтвейн поширився по всьому континенту і став популярним навіть у регіонах з теплим кліматом.

В наш час існує багато рецептів цього ароматного напою. В першу чергу варто правильно вибрати вино! Для приготування глінтвейну добре підходять червоні столові, сухі, солодкі і напівсолодкі вина середнього цінового діапазону. Наприклад, Мерло, Каберне, Кагор, Кіндзмарауллі, Хванчкара і ін. Від кріплених вин краще відмовитися, так як при їх нагріванні з’являється неприємний запах спирту, що псує враження від напою.

Можна робити глінтвейн і на білому вині. У цьому випадку рекомендую додавати більше цукру (3-4 столові ложки), оскільки у білих вин висока кислотність. Щоб зробити безалкогольний глінтвейн, досить замінити вино виноградним соком, в іншому технологія приготування залишається незмінною.

Глінтвейну класичний

У класичному варіанті використовуються наступні інгредієнти:

• червоне вино – 750 мл;

• вода – 100 мл;

• цукор – 1 столова ложка;

• тертий мускатний горіх – 1 щіпка;

• мелений імбир – 1 чайна ложка;

• гвоздика – 5 бутонів;

• кориця – 1 паличка (або пів чайної ложки меленої).

Вказаної кількості інгредієнтів вистачить для приготування 4-5 порцій. Зі складом домашнього глінтвейну можна експериментувати, додаючи інші спеції і фрукти, які подобаються. Але якщо варите глінтвейн в перший раз, раджу дотримуватися традиційного рецепту. Потім буде простіше порівняти смак своїх варіантів з оригіналом.

Технологія варіння глінтвейну

1. Змішати в каструлі спеції і додати воду.

2. Довести суміш до кипіння, зняти з вогню. Настоювати 10 хвилин.

3. Процідити відвар через сито або марлю.

4. Додати в каструлю вино, відвар спецій і цукор.

5. Нагріти на повільному вогні до 65-70 ° C.

Завжди смачний глінтвейн Ви зможете спробувати в магазині “Буфет”

Глінтвейн буфет

Буфет

 



Добавить комментарий

 

Архів сайту по місяцям:

Архів сайту по рокам: