Насправді вважається, що сама смачна юшка виходить з хижих видів риб

20 декабря 2018 | МАГАЗИН "БУФЕТ" ОХТИРКА, Поради та рецепти, РОКСОЛАНА-ПОРАДНИЦЯ | Нет комментариев |

Насправді вважається, що сама смачна юшка виходить з хижих видів риб, таких, як судак, окунь чи щука. Природно, що все, що приготовлено на природі з тільки що спійманої риби, набагато смачніше від страви, приготованого в квартирі. І все ж, якщо сильно постаратися, то і домашня юшка з щуки може вийти досить смачною. Найголовніше, знати деякі тонкощі в приготуванні цього наваристого і дуже корисного супу.

Якщо скористатися деякими рекомендаціями і правильно вибрати рибу, то блюдо обов’язково вийде смачним і поживним. наприклад:

Для приготування цієї страви потрібно брати тільки свіжу рибу, а ще краще – живу. Юшка з мороженої риби не матиме такого яскравого смаку.

Щоб юшка була більш наваристою, в неї потрібно додати, крім щуки, таку рибу, як сом, окунь, стерлядь або йорш. Взагалі-то, вважається, що самий наваристий бульйон виходить з йоршів.

При приготуванні юшки слід віддати перевагу дрібній рибі і не готувати юшку з великою щуки. Велика щука може внести присмак твані.

Перед приготуванням рибу потрібно ретельно обробити, з видаленням нутрощів. При цьому, її слід дуже ретельно помити в проточній воді.

Краще використовувати не великі шматочки, які додають в суп за 10-15 хвилин до його готовності. Вариться юшка на маленькому вогні.

Необхідно приготувати наступні складові:

1 кг щуки;

ріпчаста цибуля – 2 цибулини;

4 шт. картоплини;

одну морквину;

чорний перець горошком – 7 горошин;

корінь петрушки – 2 шт;

лавровий лист – 4 листочка;

15 грамів вершкового масла;

50-70 мл. горілки;

сіль додається за смаком;

зелень (петрушка) так само додається за смаком.

Спосіб приготування

Береться 2,5-3 літра води і доводиться до кипіння, після чого в киплячу воду кидається картопля, нарізана кубиками. Туди ж відправляються цілі, але почищені цибулини.

Нарізається на дрібні частини морквина і петрушка і відправляється слідом за цибулею, після чого це все вариться 10 хвилин.

Обробляється щука і нарізається на не великі шматки, після чого вона так само потрапляє в бульйон.

У бульйон з рибою додаються спеції і суп вариться протягом 15 хвилин.

Після цього, в юшку додається горілка, яка додасть вусі особливий смак і прибере запах.

З юшки вилучаються перець і лавровий лист, а на їх місце додають вершкове масло.

Подається страва з подрібненою зеленню. Крім цього, можна додати сметани або кислого молока.

Всім смачного !

Якщо ж немає часу на приготування  смачної юшки а дуже кортить то завітайте до магазину Буфет який розташований: м. Охтирка  пл. Соборна 2 -а . Щочетверга на вас чекає гаряча смачна юшка з 12:00 – 18 :00


 

 



Добавить комментарий

 

 

Архів сайту по місяцям:

Архів сайту по рокам: