Гарбузова каша від жительки села Хухра Марії Павлівни Бараннік

19 сентября 2019 | Поради та рецепти | Нет комментариев | №38 (1125)

Марія Павлівна майже все життя пропрацювала на цегельному заводі ОПС бухгалтером та економістом. Нині вже  на заслуженому відпочинку, та город все одно полишати не хочеться, щоб бур`янами не заростав. Тому відводить під гарбузи і кабачки величеньку ділянку. Вродило їх у цьому році чимало. Марія павлівна знає, що це дуже корисний овоч:

- Сік молодого гарбуза дуже сприятливий для нирок. А ще я готую з гарбуза смачну гарбузову кашу. Так готували  з давних давен. Треба  гарбуз вибрати кашовий, невеликий і круглий. Почистити, нарізати на невеликі скибочки, залити водою і прокип`ятити недовго. Потім воду відцідити, додати молока (можна і зразу в молоці варити, але тоді його більше буде витрачено). Посолити, покласти цукру, трішки вершкового  масла, промитий круглозернистий рис або пшоно. Варити до готовності . Смачного!

 

 



Добавить комментарий

 

 

 

 

Архів сайту по місяцям:

Архів сайту по рокам: