Охтирські майстрині

18 августа 2017 | Cвежий номер | Нет комментариев | №33 (1116)

Букети можуть бути смачними

Ми звикли дарувати на день народження, весілля чи інші свята традиційні квіткові букети. А охтирчанка Віолетта Хупавка стверджує, що букети можуть бути їстівними, смачними та поживними. «Роксолана» вирішила розпитати про секрети їх виготовлення, аби читачі могли створювати кулінарно-квіткові шедеври власними руками.


- Свій перший їстівний букет я зробила на подарунок батькам на річницю весілля. Просто захотілося порадувати своїх найрідніших людей чимось неординарним. Накупила цитрусових та бананів, дерев’яних шпажок та білих ромашок. Фрукти нанизала на шпажки. Скомпонувала вдалий дует з квітів та фруктів, загорнула в подарункову обгортку. Батьки високо оцінили мої старання, і це надихнуло мене на подальші творчі пошуки.

Дуже вдалим вийшла святкова композиція для донечки моєї куми. Для її виготовлення я взяла свіжі ягоди суниці та скручені у вигляді троянд дитячі шапочки.

Нещодавно ми святкували 1 рік та 4 місяці моєму синочку Іванку. Я подарувала йому екзотичний букет з фруктів, які нам привезли родичі з Таїланду.

Також дуже ефектними виходять чоловічі букети, основними компонентами яких можуть бути ковбаса, сир, різнокольоровий арахіс в оболонці, фісташки, соняшникове насіння і, звісно ж, пляшка пива чи іншого алкогольного напою в залежності від вподобань чоловіка.

Зараз працюю над весільним букетом для молодят з Києва. До букету увійдуть пляшка шампанського, кольорові тістечка макарон, фрукти та квіти.

Окрім виготовлення букетів дуже люблю кондитерську справу. На перший день народження своєму синочку я спекла двоповерховий торт з бісквітного та медового тіста. Коржі змастила кремом зі сметани з цукровою пудрою та згущеною, збитою з маслом. Зверху оздобила кулінарний шедевр мастикою та прикрасила солодкими звірятками. Стільки захоплення та радості було в очах мого сина, коли він побачив святковий торт.

Влаштовуйте для рідних міні-свята, не чекаючи ювілеїв чи загальнодержавних свят. Їстівний букетик чи смачний торт піднімуть настрій навіть в самий найбуденніший день.

Фінансист – за освітою, майстриня – за покликанням

Ще за часів навчання в Харківському університеті банківської справи я захоплювалася вишивкою хрестиком та бісером, – розповідає охтирська майстриня Ірина Горобець. – А коли пішла в декретну відпустку, то опанувала нові техніки рукоділля. Для свого синочка Іллі та донечки Софійки шила органайзери, розвиваючу книжку та інші корисні іграшки. Для чоловіка Олександра вишила сорочку. Також можу й плаття чи спідницю собі пошити. Добре виходять у мене й дитячі речі з натуральних тканин.

Напередодні Дня всіх закоханих мені захотілося виготовити ну щось дуже ніжне, яскраве і водночас романтичне. І так з’явилося серце зі штучними квітами з гофрованого паперу та цукерками всередині. Спершу в мене не дуже виходило, і десять квіточок довелося викинути. Але завзятість і праця здатні гори звернути, і через декілька годин переді мною лежало неймовірно миле рожеве серце.

Відтепер мені не потрібно ламати голову, мізкуючи над тим, що подарувати родичам та друзям. Наприклад, своїй мамі Марії Микитівні на день народження я подарувала серце з троянд, а свекрусі Валентині Григорівні цукерницю з маками, які вона обожнює.

Моєю найулюбленішою роботою є сумочка з квітами. Також сподобалося працювати над велетенською трояндою, яка сягала зросту мого сина. На її виготовлення в мене пішло з рулони гофрованого паперу  по 2,5 метри. Стебло квітки я зробила із металопластикової труби, обмотаної папером зеленого кольору.

Натхнення я черпаю від спілкування з рідними та друзями, милування  охтирською природою і свої враження та емоції я переношу на площину матерії для вишивки, тканини для пошиття одягу чи компонування незвичайного букету, який на багато довше ніж живі квіти буде радувати його власника.

Записала Олена Кириченко

 



Добавить комментарий