10 березня – день харчо у кафе «Дворик»

У цей час у світі відзначається Міжнародний день супу «Харчо», який прийнято їсти самому і пригощати друзів. Кафе «Дворик» запрошує Вас відзначити цей день і скуштувати справжнього, смачного, насиченого, духмяного грузинського харчо!

Ваш шлунок подякує Вам після перевантаженого застілля на 8 Березня. Приходьте, і Ви залишитеся задоволені!

Замовлення приймаються за телефонами: (066)-057-20-68, (095)-629-21-48.


Суп Харчо є національним грузинським блюдом, яке за свою багатовікову історію перекочувало в національні кухні інших країн і народів, у тому числі і російську. У первісному варіанті варили суп з яловичини, обов’язково додаючи в нього тклапі і терті волоські горіхи.

Як вже було сказано, справжній грузинський суп готується з яловичини з додаванням тклапі. Мова йде про сливове пюре, отриманому з сливи сорту «ткемалі» і висушеному на сонці. Це дає можливість зберігати це порізане на смужки пюре довгий час за рахунок кислот, якими наділені плоди.

Грузини не уявляють собі харчо без кислого сливового лаваша, а ще вони обов’язково кладуть у бульйон терті волоські горіхи, які, треба сказати, присутні в багатьох національних стравах.

Що знадобиться для приготування харчо:

  • яловичина, можна на кісточці в кількості 500 м;
  • часник у кількості одного зубка;
  • пару головок цибулі;
  • пюре томатів близько 50 мл;
  • волоські горіхи в кількості 100 г;
  • рис. Знадобиться 150 г цієї крупи;
  • лист лавра;
  • сливовий лаваш в кількості 150 р. Якщо знайти не вдалося, можна використовувати соус «Ткемалі» в обсязі 50 мл;
  • сіль, можна взяти морську;
  • пекучий червоний і зелений перець по одному маленькому стручку або як альтернатива червоний мелений перець;
  • приправи – хмелі-сунелі, перець у формі горошку;
  • свіжа зелень.

Рецепт  харчо:

Залити м’ясо прохолодною питною водою і поставити на плиту. При появі накипу зняти шумівкою.
Зробити мінімальний вогонь і уварювати м’ясо одну годину.
Після його потрібно вийняти, остудити, обібрати від кісток, а бульйон профільтрувати.
Повернути шматочки м’яса і бульйон в каструлю. Рис промити і висипати в ємність, додавши нашатковану цибулю, свіжу зелень петрушки і кінзи.
Пластину тклапі розм’якшити в окремій ємності, додавши трохи бульйону і роздроблений часник.
Відправити їх у майже готову страву разом з сіллю, лаврушкой, усіма іншими приправами і горіхами.

→ Кафе «ДВОРИК»

приймає замовлення





Добавить комментарий

 

 

Архів сайту по місяцям:

Архів сайту по рокам: