Для плову вам знадобиться:
Інгредієнти
1/2 кг м’якоті свинини
3 яловичих реберця
1/2 кг рису
1/2 кг моркви
2 цибулини
1 головка часнику
1-2 маленьких або 1 крупний гострий стручковий перець
біля склянки олії
1/2 ч. ложки зіри
барбарис
сіль за смаком

Поставте казан на вогонь і як слід його нагрійте. Налийте в казан 150-200 г олії. Плов можна приготувати і у великій сковороді з товстим дном, але чавунний або товстий алюмінієвий казан набагато кращий.
Коли олія як слід розігріється, опустіть в казан реберця. Обсмажте їх на середньому вогні хвилин 7-8. Вийміть реберця з казана і опустіть в нього нарізану кружальцями цибулю. Обсмажуйте цибулю до золотавого кольору.  Поріжте м’ясо на невеликі шматочки і покладіть їх в казан. Обсмажуйте м’ясо, перемішуючи його з цибулею. Коли м’ясо покриється рум’яною скориночкою, додайте моркву, нарізану тонкою соломкою і, обережно перемішавши, обсмажуйте хвилин 10. Додаємо моркву Додайте 1/2 чайної ложки зіри та головку часнику, якщо він старий. Якщо часник молодий, його краще класти перед рисом. Покладіть також стручковий перець і обсмажені реберця, влийте в казан окріп так, щоб вміст казана був злегка покритий водою. Посоліть і варіть цей зірвак на невеликому вогні хвилин сорок.  Зірвак Вийміть із зірвака реберця (їх можна з’їсти окремо) і покладіть в нього барбарис. Лийте воду із заздалегідь замоченого рису і акуратно додайте його в казан. Знову влийте підсолений окріп, покривши вміст казана водою. Варіть на невеликому вогні. Додаємо рис Коли вода зникне з поверхні рису, закрийте казан кришкою і варіть до готовності рису. Якщо води залишається зовсім мало, а рис ще твердий, долийте трохи окропу. Коли рис звариться, вимкніть вогонь і дайте плову постояти під кришкою хвилин 20. Перед подачею до столу дістаньте з казана стручковий перець і часник і акуратно, щоб не перетворити рис на кашу, перемішайте плов.

→ Кафе «ДВОРИК»

приймає замовлення

22 лютого – Міжнародний день плову в Кафе “Дворик”

Відсвяткуйте День плову в кафе “Дворик” Запрошуємо всіх поціновувачів цієї ситної, ароматної східної= страви з тандиру на день плову, який відбудеться 22 лютого з 12:00 до 17:00 на літньому майданчику кафе “Дворик” за адресою м. Охтирка пл. Соборна 2-а Телефон для замовлень : 066-057-20-68.

Аби влаштувати собі  міні-свято посеред буденності, необхідно небагато – похід з гарною компанією до кафе “Дворик” .



Добавить комментарий

Архів сайту по рокам: