Тушкований у духовці кролик з овочами

* 600 г кролика
* 100 г моркви
* 2 картоплини
* 3 зубчика часнику
* ? ч. л. чебрецю
* 1 ч. л. сушеної паприки? 1 ч. л. насіння гірчиці
* 3 ст. л. олії
* Сіль
* Чорний мелений перець
* Зелень петрушки

1. Кролика розріжте на великі шматки, натріть сіллю.
2. Розігрійте духовку до 170 ?С
3. Змішайте чебрець, зерна гірчиці, паприку й олію та змастіть цією
сумішшю кролика.
4. Покладіть до форми, додайте чорний перець, накрийте кришкою або
фольгою та поставте в духовку на 1 годину. Перегортайте шматки 3 –
4 рази, якщо соку не буде, влийте ? склянки окропу.
5. Очистіть овочі. Наріжте моркву скибочками, картоплини поріжте на 2
– 4 частини. Розчавіть часник плоскою стороною ножа. Додойте овочі
до форми з м’ясом кролика, перемішайте із соком та запікайте 20
хвилин під кришкою або фольгою, потім зніміть кришку та готуйте до
м’якості картоплі.
6. Загалом кролик готується приблизно 2 години, але кожні 10-15 хвилин
треба поливати м’ясо та овочі соком або обережно перемішувати.
7. Готову страву прикрасьте нарізаною дрібно зеленню петрушки.



Добавить комментарий

 

 

Архів сайту по місяцям:

Архів сайту по рокам: