Третий день Масленицы носит название “Лакомка”. Этот день принес поговорку “К теще на блины”, ведь именно на третий день теща приглашала зятя в гости и угощала своими коронными блюдами. основным угощением, конечно же, служили блины.

Тещи изощрялись как могли, готовили блины по разнообразным рецептам и множеством начинок: с икрой, с грибами, с орехами, с медом, с фруктовым припеком.

По традиции “Лакомка” считается самым разорительным днем Масленицы для семей в которых было много дочерей. Готовили блины на всю семью не только тещи, но и все дочери. Однако это были приятные хлопоты, которые сопровождались шутками и песнопениями.

Рецепты вкуснейших блинов от “Роксоланы” читайте в свежем выпуске газеты №6 (07.02.2018)

Рецепти наших читачів

ВАРЕНИКИ ВІД ЛЮБОВІ ПЕРЕЯСЛАВЕЦЬ, жительки села Куземин:


-          Я готую вареники на пару. Для цього треба півлітри молока, 40 г дріжджів,  по пучці солі, цукру та  третю частину чайної ложки соди.  Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте сіль, цукор і борошно, соду. Все розмішайте і вимісіть тісто, щоб не липло до рук. Відразу ж розкатайте його в пласт товщиною до 1 см і видавіть стаканом, якщо хочете крупненькі вареники, або чаркою, якщо хочете, щоб були меншенькі. Ліпити можна з будь-якою начинкою. Потім візьміть широку каструлю, обв’яжіть її марлею, або купіть для цього спеціальну  кришку, схожу на дуршлаг. Варити накритими 7 хвилин великі і 6 хвилин маленькі.



Добавить комментарий

 

 

Архів сайту по місяцям:

Архів сайту по рокам: