У родині Віктора та Інни Гричковських рибалка – це сімейне хобі. Як тільки випадає нагода, вибирають маршрут, готують снасті і наживку і їдуть рибалити. Цього п’ятикілограмового коропа виловили на Остаповському водосховищі.

Гричковские

- Вудку закинули, як кажуть, на авось, бо вона виявилася зламаною. Ніхто за нею не спостерігав, аж раптом я побачила, як напружилася ліска. Схопила вудилище і відчуваю, щось сильно супротивляться. Гукаю чоловікові, щоб підсаку швидше ніс, а він не вірить. Повірив, як я вже рибину майже на берег витягнула, – розповідає Інна.

Хороші вилови бувають на платних ставках. Наприклад, в минулому році їздили на ставок у Тростянецькому районі, де впіймали до сорока кілограмів карасів. Рибою і родичів, друзів пригощали, і самі їли, і сушили.

Рецепт «Сугудай» від Інни Гричковської:

Короп на 2 кілограми почистити, вимити і нарізати порціонними кусочками. Насипати щедро солі і вмочувати в неї рибу з обох боків, складувати в ємність і відставити солитись на чотири години. Потім промити і замаринувати у такій суміші: нарізати кільцями чотири цибулини, змішати 2 чайних ложки цукру і пів чайної ложки солі, півстакана оцту. Полити рибу і дати настоятися дві години. Потім залити запашною олією і подавати до столу. Смакота!



Добавить комментарий