ПОРАДА ВІД ЛІНИ МЕРКУЛЬЦЕВОЇ

16 декабря 2016 | Советы и рецепты | Нет комментариев | №50 (1081)

15 грудня – міжнародний день чаю

Я вважаю найкращими для людини ті продукти, які вирощені на рідній землі. У нас же кожна рослинка має цілющу силу і додає здоров`я, сил і бадьорості. Треба тільки не полінуватися і забезпечити себе та свою родину благодатною сировиною для тонізуючого, запашного і смачного чаю. Для цього я ще з ранньої весни починаю заготовляти цвіт з домашніх плодовихдерев . Першим зацвітає кизил, потім абрикоси, вишні, сливи, яблуні та груші, зриваю також по кілька жмень квітів полуниці та малини, ожину. Обов’язково до цього гербарію додаю цвіту бузини та липи. Зібрані квіти добре висушуються. Потім настає черга листя – знадобиться з вишні, смородини і малини,м`яти,меліси і чим більше, тим краще. Перед сушкою ріжу ножицями на смужки, потім сушу аж до пізньої осені невеликими партіями. Все заготовлене змішую до купи і тримаю в банці, накритою поліетиленовою кришкою. Взимку додаємо калину та шипшину, мед. Можна заварювати в термосі, а можна й зразу у чашці, яку треба накрити і дати трохи постояти. Дуже смачно і корисно, тому і Вам рекомендую вже наступної весни почати збирати сировину для такого чаю.

 



Добавить комментарий