ТКЕМАЛІ З АЛИЧІ ВІД ПОШТОВОГО ОПЕРАТОРА ОКСАНИ САХНО

17 октября 2016 | ПОРАДИ ТА РЕЦЕПТИ | Нет комментариев | №41 (1072)

ІНГРЕДІЄНТИ: алича дрібна – 0,7-1 кг, часник – 2-3 зубчики, стручковий перець, куркума – 0,5 ч. л., італійські трави сухі – 0,5-1 ст. л., білий винний оцет – 30 мл, цукор – 2-3 ст. л., сіль – 1 ч. л.

Вимийте і помістіть аличу у велику каструлю, налийте півсклянки води. Поставте каструлю на маленький вогонь, проваріть 5-10 хвилин. Протріть через сито аличу, щоб вийшло фруктове пюре.

Поставте цей напівфабрикат на маленький вогонь і варіть 15-20 хвилин. , потім приберіть в бік, нехай охолоне. Додайте цукор, сіль, білий винний оцет, якщо такого немає, візьміть яблучний оцет. Всипте куркуму та італійські трави, перемішайте, варіть соус на невеликому вогні.

Далі частинами додайте гострий червоний перець і подрібнений часник.

Проваріть соус ще близько 10 хвилин, в разі необхідності, додайте ще цукру чи солі. Кисло-солодкий соус з аличі розлийте по стерилізованим банкам, накрийте кришкою та зберігайте в холодильнику.

 



Добавить комментарий